+33 (0) 6 80 37 88 49 info.chenac@gmail.com

Stranden in de Charente Maritime

Stranden in de Charente Maritime

Aan de voet van de witte krijtrotsen van Meschers-sur-Gironde, liggen 5 idyllische zandstrandjes: Plage de Cadet- des Nonnes-des Vergnes – de L’Arnèche en Plage de Suzac. Vanaf le Petit Chenac is het ongeveer 10 rijden en overal kan je gratis parkeren.

Lees hier verder over activiteiten in Charente-Maritime

Plage de Cadet (12 km)

Het eerste strand van Meschers, plage de Cadet is bereikbaar via in de kliffen gehouwen steile trap. Buiten het fijne zandstrand en geweldige uitzicht zijn er op dit strand geen voorzieningen, voor de rustzoekers onder ons is het een ideale plek.

4 leuke strandjes aan de Gironde (12 km)

De 4 overige stranden (Plage des Nonnes, Plage des Vergnes, Plage de L’Arnèche en Plage de Suzac) zijn voorzien van alle gemakken, er zijn restaurants, mogelijkheden tot watersportactiviteiten en bovendien worden de stranden in het hoogseizoen bewaakt.

Strand van St-Georges-de-Didonne (16 km)

Iets verderop ligt het mooie meer dan 2 km lange strand van St-Georges-de-Didonne, het ligt prachtig in een grote baai met een ruime boulevard, een heerlijke plek om te flaneren. Het strand loopt hier heel langzaam af, waardoor het heel geschikt is voor kleine kinderen.
Aan het begin van de baai, is een klimpark voor kinderen en aan het einde ligt vlak achter de boulevard het gezellige dorpscentrum van Saint Georges. Rijk aan smalle straatjes, charmante boetiekjes en een gezellig plein met een typisch Franse sfeer.

Contact