+33 (0) 6 80 37 88 49 info.chenac@gmail.com

Update eind juni 2017

Het is al weer eind juni, hoog tijd voor een update!
We voelen ons steeds meer thuis in Frankrijk

Contact

Afgelopen zaterdag was het Fête de la Saint Jean, hoe toevallig is dat? Alles wordt gevierd in Frankrijk, dus we werden uitgenodigd door de buren, voor een apéro, oftewel borrel met hapjes.
Nog een paar buren uit deze straat waren uitgenodigd en tot onze verrassing werden wij welkom geheten in Le Petit Chenac met een Champagne en 7 bloemen. Heel bijzonder en lief!

We zijn ook druk bezig met de voorbereidingen voor het riool, er is al wel een septic tank voor het huis en ivm de vakantiewoningen moeten we dit uitbreiden. Helaas gaat dit zomaar niet. Eerst wordt er een onderzoek gedaan naar de grond, daarna krijgen we een rapport met aanbevelingen. Hierna moeten we weer een andere instantie inschakelen, om mede te beoordelen, waar en wat voor een septic tank er moet komen. We zullen nog even geduld moeten hebben.

Het was nog een flinke klus om de grond in te komen, de eerste 40 gaat nog wel, maar daarna zijn het vooral stenen. Als we de septic tank zelf willen gaan plaatsen, moet er een flinke graafmachine aan de pas komen.

Jean maakt ondertussen voor de overbruggingsperiode een aansluiting van de 1e vakantiewoning naar huidige riool.

Tijd voor een tukkie, met de hitte afgelopen periode was het gelukkig goed uit te houden onder de bomen.

En weer aan de gang, hier komt een raam voor de slaapkamer.

Hier zit het raam er al weer in, Jean die kan er wat van! Alleen nog een likje verf!

Tussen de bedrijven door heb ik een fietstocht langs de Gironde gemaakt naar Meschers, prachtig het is maar 12 km maar ik deed er wel wat lang over door de foto stops.

We hebben een Frans kenteken! Dat ging niet zo gemakkelijk, Jean moest er zelfs voor naar Nederland, voor deel 2, wat een toestand maar het is gelukt..

De warmtepomp boiler wordt geleverd, wat een zwaar ding! Gelukkig hielp deze kleine, sterke chauffeur om hem op zijn plek te krijgen.

We hebben nog gezellig bezoek gehad van Bobeldijkers. Ze zijn nu weer op pad met de fiets en tent, zo sportief!

Het graan is zojuist geoogst bij de buren