+33 (0) 6 80 37 88 49 info.chenac@gmail.com

Fietsen en wandelen in de Charente Maritime

Fietsen in de Charente Maritime

Het departement Charente-Maritime doet er alles aan om het fietsers en wandelaars naar het zin te maken.
De grote verscheidenheid aan landschappen, de wijngaarden, de zonnebloemvelden en een rijkdom aan cultureel erfgoed maakt het een zeer aantrekkelijk fiets- en wandelgebied.

Lees hier verder over activiteiten in Charente-Maritime

 

Fietsen in de Charente-Maritime

Er is veel variatie; het heuvelachtige gebied rond de rivier de Gironde is heel geschikt voor mountainbikers. Maar de Charente Martime heeft ook een mooi vlak landschap, ideaal voor alle fietsers onder ons.  Aan de kant van de Atlantische oceaan loopt een hele mooie fietsroute  vanaf St-Georges-de-Didonne  richting Saint Palais.  De rotsachtige kust van Saint-Palais-sur-Gironde is indrukwekkend om te zien en de fiets- en wandelpaden  zijn hier bovendien heel toegankelijk. Ook de eilanden vlak voor de Atlantische oceaan, Île d’Oléron en Île de Ré zijn ook heel geschikt voor de iets minder getrainde fietser.

Fietsen langs de Gironde

Rond Le Petit Chenac is het landschap glooiend en rustig. Langs ons huis loopt een fietspad die onderdeel is van een bekend fietsparcours: Canal des 2 mers à vélo. Deze route gaat langs de Gironde richting de stranden van Meschers-sur-Gironde.
Wij hebben kaarten en fiets- en wandelroutes voor je klaarliggen. Er is ruimte om je fiets veilig bij ons te stallen en op te laden.
Fietsen huren kan bij: BikeHireDirect.com